Saturday, 31 December 2011

2011 MELABUKAN TIRAI, 2012 PULA MENJELMA =)

Assalamualaikum semua!!!



Akhirnye 2012 menjelma jgak.... YA-HA.
terima kasih kepada Nya kerana memberi aku peluang untuk meneruskan kehidupan aku ni.... =)
Dan tahun ni jgak la umur aku akan mencecah angka 20.beberapa hari dari sekarang..just around the corner.hahah. makin tua dah aku ni. >,<(dh bleh kawin ni.haha)

So..

##################MyWishList###################
1) first aku nk bahagiakn org kat sekeliling aku...especially my family,Her, and my friends.=)

2) aku nak bagi hadiah yg terbaik untuk mak ngn ayah aku untuk membalas jasa mereka.InsyaAllah=)

3)hopefully nama aku ada kat dean list untuk sem ni & sem2 yang akan datang.( bleh ke? insyaAllah aku cube usahakan)

4)kalau ade duit lebih aku ingat nak tukar phone baru.hehehe

5)aku nak DSLR camera.hahaha(yang ni tak tahu bile boleh tercapai agaknye)

6)nak jam baru.. =D.well, aku suke pada jam sebenarnye.hidup aku tak bererti tanpa jam.Tido,makam,mandi bersama jam...hahaha giler btol aku.

7)owh, sebelum terlupa. Aku nak beli sebuah moto untuk memudahkan aku bergerak pergi kemana-mana.( semua benda aku nak bli. macam bnyak sangat duit tu =,=)

okey,rasanye itu je kot... sebenarnye banyak lagi. tapi aku dah lupa laaaa....
nanti aku cube perah otak aku balik.. sampai disini saja untuk post kali ni. jumpa lagi di lain masa. Adiosss!!!









................. picture ni sekadar selingan je. xde motif pape pon.................


p/s nak sambung study,esok dah start exam.wish me luck guys..

Wednesday, 16 November 2011

Tagged =)

~Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani~

Assalamualaikum semua...
okey, ni first time aku kena tagged..haha
xnak cakap banyak..,so???


Mari Mulakan!!




THE RULES :

1)You must post these rules.
2)Each person must post 11 things about themselves in their journal.
3)Answer the questions the tagger set for you in their post.And create 11 new questions for people you tagged to answer.
4)You have to choose 11 people to tag and link them on the post.
5)Go to their page and tell them you have tagged HIM/HER.
6)No tag back!
7)No stuff in the tagging section about ├ŁOU ARE TAGGED IF YOU ARE READING THIS'YOU LEGITIMATELY(a.k.a REALLY,TRUSY\T,WILL ALL HONESTLY) have tagged 11 people.



11 things about me =)


* PEMALU? yupp. aku mmng pemalu, tpi bkan kat smua org... just kat org yg aku baru kenal je. tpi bile dh rapat.. phm2 je la.. mmng dh x malu...hahaha >,<

* Aku xsuke nk marah org sbnrnye... tpi bile aku marah or xde mood aku just diam seribu bahasa je.. for me, its better..

* warna kesukaan aku, of course hijau ngn hitam.. kesinambungan warna yg menarik gitu..huu

* aku suke bila tengok dia tersenyum....hahaha

* suka layan mmbe aku yg kepala giler2... mmng ngn aku2 sekali boleh jadi giler... haha

* suka dengar luahan hati kwn2 aku.... hee =D

* ssah nk luahkn perasaan kat org lain.. xthu knpe, mungkin sebab aku xnak ssahkn kawan2 aku kot.

* suka main chess ngn melukis(melukis la sngt.. conteng2 je haha).. benda ni bleh ilang kn stress aku.

* Nips addict!!..haha.bru2 ni aku addict gler ngn benda ni.. =)

* seorang yg suka stdy last minute..hee.kadang2 je okey... xbaek buat slalu..

* still single, tapi aku suka kat seseorang ni.. hee




Her questions

1.Bila first time jumpa aku?and your impression about me.
time minggu orentasi kat matrik dlu.... impression?pemalu agy mase tu.so, xthu nk ckp mcm mane =D

2.Agak-agak aku jenis macam mane bagi kau?
mule2 mcm malu2 kucing.. lame2 ok dah.suke tersenyum(I like ur smile =)), peramah,caring...dan bnyk agy la..huu

3.Aku nak beli sugar glider tp malas jage.hehe..ape pndapat kau?
bleh aje.cme kurangkn sifat mls tu,.. heee

4.Ape yang paling penting dalam relationship?
honest,trust, and the most important things is LOYALTY..

5.Cinta pandang pertama..wujud ke?pernah jadi kat kau tak?
depends kat seseorang tu la...lain org, lain pandangannya kan... NO. maybe..haha

6.Pendapat kau tentang lelaki/perempuan yang terlampau peramah?
its okey.. lebih elok, dripada kurang ajar.. =)

7.Ape status kau sekarang?
still single... but fall in love with someone.emmm

8.Kalau honeymoon,mane tempat kau nak pergi?at least two places and why?
pantai kat Sabah, tpi xingt pe name tmp tu... sebab pantai nye sngt2 la cntik.hee. tempat lain turki kot..

9.What is your priority in life?
HER =). selain dripada my family.

10.Ade impian yang belum jadi kenyataan??ape dia?
of course kahwin.. ngee2..

11.Your advice for me?
sentiasa tabah & sabar dalam ape jua yg awk hadapi.. kurangkan sifat malas tu... sentiase lah tersenyum walau pelbagai cabaran yg menimpa... kuatkan semangat untuk teruskan kehidupan ni... =))



Soalan aku plak. sila jawab =D

1~what do u think about me?
2~mcm mane kau kenal aku?
3~apa yang kau suka tentang aku?
4~ape yg kau tak suke tentang aku?
5~makanan & mnuman yg paling kau suka?
7~ape matlamat hidup kau?
8~macam mane kau tangani org yg kuat perasaan giler?haha
9~siapakah orang yg paling kau syg?
10~ape yang kau buat bila surf internet?
11~do u like me & your advices for me?

rules 4-6 malas aku nak ikot..hahaha... so, bgi sape yg nak jawab anda amat dialu-alukan untuk menjawab ye...
Selamat menjawab.

Saturday, 15 October 2011

KEHIDUPANKU DI UNIVERSITI.

ASSALAMUALAIKUM~

hello semua.... post kali ni cme nak cter pasal aku pnye life kat uthm je...
hmmm... dah sebulan lebih aku kat universiti ni....
Huu... sekejap je mase berlalu....
seronok jgak hidup kat u ni...
tpi yg tak best nye, tiap-tiap pgi kna berebut-rebut naik bus...
yang ni paling aku tak suke... kena berebut ngan kaum2 hawa plak tu... adoi!!!



mcm ni hah.... tu dia...huh

memang stress la tiap-tiap pagi kena buat camni...
tapi nak buat macam mane agy kan....
ni la kehidupan yang aku kena hadapi...xpe2 think positive, btol tak Elz...
ni baru halangan kecil je.... xde hal la...heee
hmmm... ok la smpai disini saje( sebenarnye aku dah xde idea)..heee...
bye2.. ASSALAMUALAIKUM...

Friday, 15 July 2011

Sirih Pulang Ke Gagang

~Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani~

Assalamualaikum...
Pada 15/7/2011 bersamaan dengan 13 syaaban 1432 tepat jam 12 tengahari keluar la result upu aku....
cuak jugak nak tengak result upu aku ni...
selepas aku cek..haaaaa.. seperti yang aku jangkakan aku akan dapat kat tempat ni.. nak tau kat ne? tengok ni....




SEMAKAN KEPUTUSAN PERMOHONAN KEMASUKAN KE IPTA PROGRAM PENGAJIAN LEPASAN STPM/SETARAF
SESI AKADEMIK 2011/2012




NO. KAD PENGENALAN/MYKAD :920108016701
NAMA :MUHAMAD SYAKIRIN BIN MD KOMA

TAHNIAH!
Anda telah berjaya ditawarkan program pengajian seperti berikut:

KOD PROGRAM :BK45
NAMA PROGRAM PENGAJIAN :SARJANA MUDA KEJURUTERAAN ELEKTRONIK (MEKATRONIK) DENGAN KEPUJIAN
IPTA :UNIVERSITI TEKNOLOGI TUN HUSSEIN ONN (UTHM)
URL SURAT TAWARAN :http://e2.uthm.edu.my/tawaran
Calon boleh mencapai Surat Tawaran melalui laman web IPTA mulai 16 Julai 2011 (Sabtu) jam 12:00 Tengahari
(Klik URL SURAT TAWARAN di atas untuk mendapatkan Surat Tawaran IPTA)

CATATAN :
1) Calon boleh mencapai Surat Tawaran melalui laman web IPTA mulai 16 Julai 2011 (Sabtu).
2) Calon WAJIB mengesahkan SETUJU TERIMA TAWARAN pada atau sebelum 30 Julai 2011.
Sumber:
Bahagian Pengurusan Kemasukan Pelajar, Jabatan Pengajian Tinggi,
Kementerian Pengajian Tinggi Malaysia


kire bersyukur la dapat yang dekat.....
setelah aku puas merantau(puas la sangat) di negeri orang akhirnya kembali aku ke tempat asal ku...haaa.. ayat skema plak...pedulikan!!!!
rezeki masing-masing kan...
dekat je universiti ni dengan tempat aku... alhamdulillah jimat duit sikit...haaaa
kepada rakan-rakan seperjuanganku, all the best, teruskan perjuangan anda. jangan mudah mengaku kalah....
ok thats all...

Tuesday, 5 July 2011

Gasing.. =)

Assalamualaikum...
ouh.. dah lame sngt x update blog aku ni...
hari ni baru dapat update blog... sebab nye aku malas
sampai dah bersawang kot.. haaa



knpe aku letak gambar gasing plak ni...haaa
hee.. sebenarnye nak dipendekkan cter..
tdi pgi balik je dari keje, aku terjumpa gasing2 lame aku dulu, mak aku suruh buang..
sayang kot nak dibuang, aku pon diam2 amik balik gasing tu..hee
wah!! dah lame giler x main gasing..
rindu giler...
so,abang aku pon ajak la aku main gasing tu balik..
seriously, aku hampir lupe cara nak main gasing.. haaa
seronok tu dapat main gasing balik...
teringat zaman kecik2 aku dulu main gasing ngan kazen aku...
yang menjadi sifu nye atok aku...hee
kitorang tau main gasing ni je...


ni la gasing yang slalu aku main dulu...


dulu aku suke wrnakan gasing mcm gamba kat atas ni...hoo

ok!! ni permainan yg aku paling suke main mase kecik2 dlu..
sekarang dah susah nak dapat main agy...
aku tengok dah x ramai budak2 zaman sekarang ni tau main gasing..haish
yang penting permainan tradisional ni jangan dilupakan ye...
ok thats all...
thank you for reading it.. =)


p/s: rindu suasana main gasing mase kecik2 dulu..

Monday, 6 June 2011

Layan Saje.. =)

Assalamualaikum..
hey you!... xde pape saje nak menyape... haaa.
sebenarnye nak citer pasal satu lagu ni..
aq memang minat giler ngan lagu ni...
walaupon jiwang.. janji boleh layan..
nak tau lagu ape? tngk sendiri vid ni.. =D



Lirik Baik Baik Sayang - Wali Band

Aku tak ingin kau menangis bersedih
Sudahi air mata darimu
Yang aku ingin arti hadir diriku
Kan menghapus dukamu sayang

Karna bagiku kau kehormatanku
Dengarkan dengakan aku

Reff:
Hanya satu pintaku untukmu dan hidupku
Baik baik sayang ada aku untukmu
Hanya satu pintaku disiang dan malammu
Baik baik sayang karna aku untukmu

Semua keinginan akan aku lakukan
Sekuat semampuku sayang
Karna bagiku kau kehormatanku
Dengarkan dengakan aku

Wednesday, 1 June 2011

Nothing to say...


Assalamualaikum..
sebnrnya aku tak tau nak bt ape ngn blog ni...
just explore mcm ne nk wat blog, pe kelebihan,ape best ny & mcm2 agy la...
sesekali tu usha2 blog org lain... haaa...
pelik je...
ok thats all... thank you.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...