Sunday, 21 October 2012

Indescribable Feeling.

~ASSALAMUALAIKUM~


Aku tak tahu kenapa setiap kali sebelum tidur, aku pasti akan terbayang wajah kau. Dan setiap itu lah air mata aku akan berguguran. Aku tidak tau kenapa. Aku sendiri tidak mampu hendak menterjemahkan apa yang ada dalam hati aku ni. Mungkin perasaan rindu.
Hidup aku dah semakin terumbang ambing sekarang ni. Mase depan yang gelap sudah mula kelihatan dalam diari hidup aku. Aku amat memerlukan cahaya kehidupan dalam diri aku ya Allah. Aku tak nak banyak, aku cuma nak dia mengerti perasaan ini. Sejujurnya aku sangat rindukan kau disiang dan malam ku. Sekian~~


P/s: hati dan perasaan yang susah diterjemahkan dengan kata-kata. hanya istiqfar yang mampu ku ucapkan.

Saturday, 20 October 2012

~ASSALAMUALAIKUM~


p/s: teringin aku tengok kau pakai jam itu walaupun hanya sekejap.

Wednesday, 29 August 2012

WORDLESS WEDNESDAY #2

KELUARGAKU DI SINAR HARIAN.




P/S: first time buat perhimpunan keluarga. 6 generasi dihimpunkan.. semoga diketemukan lagi kita pada syawal akan datang. InsyaAllah.

Wednesday, 25 July 2012

BUAT RENUNGAN BERSAMA

~ASSALAMUALAIKUM~



Apabila seorang hamba ALLAH jatuh sakit, ALLAH akan 

utuskan 4 orang malaikat :

  •  Malaikat pertama akan mengambil selera makanan.

  •  Malaikat kedua akan mengambil rezeki
.
  •  Malaikat ketiga akan mengambil kecantikan wajah (muka pucat).

  •  Malaikat keempat akan mengambil dosanya.

Apabila sampai waktu yang ALLAH tetapkan untuk hamba-Nya supaya kembali sihat, 

ALLAH akan menyuruh malaikat pertama, kedua dan ketiga supaya memberi balik apa yang

diambil oleh mereka. Tetapi ALLAH tidak menyuruh malaikat keempat supaya memberi 

balik dosa hamba-Nya tersebut. 


Lihat bertapa sayangnya ALLAH kepada kita. Oleh tu, kita sebagai manusia mestilah 

bersyukur dengan apa yang ALLAH beri kepada kita semua. Setiap dugaan yang ALLAH 

berikan pasti ada hikmah disebaliknya.~sekian~





P/S: moga2 Alllah cepat sembuhkan demam aku ni besok nak keje.Amin2. 

Thursday, 19 July 2012

ANTARA KATA HATI ATAU PERSAHABATAN

Assalamualaikum readers..(short post only)

Bila dilihat tajuk kat atas membuatkan aku jadi keliru. Keliru antara dua perkara tersebut..

Mana yg harus aku pilih antara persahabatan aku dengan dia or perasaan hati aku terhadapnye..

keputusan yang amat sukar untuk aku buat.

kedua-duannye atau perasaan aku kat dia atau persahabatan yg terjalin selama ini.??

...................................................................................................................................................................

P/S: aku memohon kepadaMu Ya Allah kau permudahkanlah urusanku. Istikharah itu pilihanku.InsyaAllah          dipermudakan..


Wednesday, 18 July 2012

WORDLESS WEDNESDAY #1

~ASSALAMUALAIKUM~


P/S: Disebabkan aku meluahkan kata hati aku ini kepadanya, hubungan persahabatan itu menjadi renggang. i'm sorry.

Wednesday, 11 July 2012

JOM TAMBAH FOLLOWER BY SANDRA!

KLIK banner di atas untik join atau klik Disini.. =)


Friday, 8 June 2012

BLOG REVIEW BERSAMA PCB

Assalamualaikum pembuka bicara =)
Hallo pembaca semua diharapkan anda sihat-sihat belaka.
Ok dipendekkan cerita , saya menyertai segmen blog review anjuran PCB.
untuk keterangan lebih lanjut tentang cara menyertai segmen ini, sila klik HEADER BLOG PCB dibawah ini.

Dalam entri ini saya dikehendaki menyertakan maklumat seperti dibawah ini:

1)Bilangan follower blog terkini
5 sahaja.. saya masih baru dalam dunia blog ni. minta tunjuk ajar.
2)Blog pilihan anda
3)Harapan anda dalam berblog
dapat berkenalan dengan blogger-blogger yang terkenal di samping dapat bertukar buah fikiran sesama blogger.
4)Link akaun twitter atau FB anda (jika ada)
Facebook: Roy Martin


Selesai sudah.
Terima Kasih kepada PCB

Friday, 1 June 2012

Untukmu






Wali Band - Doaku Untukmu Sayang





p/s: aku terima seadanya andai ini takdir yang telah Allah berikan.

Sunday, 12 February 2012

Cane Plantation



Assalamualaikum semua =DD
Hope u guys sihat-sihat belaka..
post kali ni aku nak tulis pasal ape yang aku buat time cuti sem ni.
serius kalau aku memerap dalam rumah aje memanglah tersangat bosan.mati kutu aku.
so... aku pon tolonglah pakcik sedara aku uruskan ladang tebu dia.. *bukan free ye,tapi bergaji

ni la ladang tebunye, lawakan. =)


senang je keje yg dia bagi tu .haha=D * sory terbelagak sekejap
mula-mula ingat memanglah senang, tapi dengan kepanasan yang sangat terik keje tu jadi makin susah..macam nak terbakar aku. *jadi makin hitam dah sekarang ni =,=
tapi dengan hati dan semangat yang gambel benda tu dah jadi macam biase je..hehe
tak lama mana pon aku keje kat situ. dalam dua hingga ke tiga minggu..
its ok right? at least i have a job to do during semester break.
income pon masyuk. dapatlah buat pergi berjoli nanti.haha *yg ni aku grau2 je
Tapi..... sedar tak sedar hari sabtu ni aku dah kena daftar kat kolej balik.. sem 2 dah nak start.
terasa kejap pulak cuti ni.. tapi xpe sebab aku dah tak sabar nak jumpa kawan-kawan aku ni... aku nak buli diorang.
untuk sem 2 ni aku harap dapat buat yang lebih baik dari sem 1. fokus untuk study tu kena lebih. jangan nak main je. Haaa... baru teringat esok result aku keluar. hope can get a better result.. okey lah rasanye sampai disini saja.. post yang akan datang InsyaAllah aku akan post pasal result aku nanti..
bye2.. Adios~~



p/s: mencari suatu jawapan yang belum pasti.

Saturday, 4 February 2012

SALAM MAULIDUR RASUL

Assalamualaikum readers!!

Selamat menyambut Maulidur Rasul 1433H semua.Marilah kita sama-sama menghayati dan mencontohi keperibadian dan perjuangan nabi junjungan kita Nabi Muhammad S.A.W.Semoga kita memperolehi berkat dan syafaatnya..









p/s:Tema tahun ni "Persefahaman Asas Perpaduan Ummah"

Thursday, 12 January 2012

Perfect 20th =D

Assalamualaikum semua!!!!



8 Januari 2012/ 14 Safar 1433 Hijrah genap la umur aku 20 tahun... Huaaaaaa aku dah 20 tahun ke.? Macam tak percaya.haha..Maknanye zaman remaja aku dah berakhir, masuk lah aku ke alam dewasa(bye2 remaja) kihkih... Tapi aku bersyukur diberikan peluang untuk meneruskan hidup dibumi Mu ini.. Terima kasih yang tak terhingga =).. terima kasih juga kepada yang wish birthday aku. Jasa anda amat dihargai... terima kasih banyak-banyak.Sayang korang semua =D. Banyak yang aku lalui selama 20 tahun sebelum ni... suka,duka,gembira,kecewa. semua itu aku dah lalui... aku harap hidup aku akan bertambah baik dari hari ke hari.AMIN.sampai disini saja untuk kali ni. bye2 =)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...